Gör omval á Anna Iwarsson

Allting är piss! Skönt att det är semester och inget jobb.  Efter ledigheten kommer du släpa dig ut ur sängen för att gå till kontoret. Eller kommer du att utropa ett segerskri och har kanske redan börjar smygjobba.  Det kanske äntligen dags att komma tillbaka till spännande utmaningar och utvecklande uppgifter? Du vet allra bäst vad som är rätt för dig om du tar dig tid att stanna till och känna efter. Gör som Anna Iwarsson och nyttja sommaren till ett utvecklande samtal med dig själv. Varje år gör hon ett omval och nyligen valde hon att sluta från sitt arbete.

Anna Iwarsson som tidigare har varit generalsekreterare på Friskis&Svettis. Det är ett jobb hon har trivts väldigt bra med och upplever som meningsfullt. Men allting har ett slut och när Iwarsson tog sig tid att reflektera insåg hon att det var dags att söka sig vidare. Hon har under sin tid på Friskis&Svettis delat med sig med mycket inspiration och tips. Nu i veckan delade hon med sig av tips i Nyhetsmorgon om hur du också kan göra för att rannsaka dig själv och göra val som passar dig.
Det är du som är ytterst ansvarig för din personliga utveckling. För att komma igång med den krävs det mod och nyfikenhet säger Anna Iwarsson. Hon går själv gärna promenader och funderar och ritar sedan upp tankarna på ett stort vitt papper. Fredrik Emdén lyfter fram det såhär i tidningen Chef: “Anna Iwarsson beskriver beslutsprocessen som ett samarbete mellan hjärna, hjärta och mage.”
Modellen hon tipsar om i Nyhetsmorgon följer dessa tre steg:

1 Hur har jag det idag?

I detta steg tittar du inne i dig själv. Hur ser min vardag ut? Vad fungerar bra och mindre bra? Anna Iwarsson säger att denna det är som ett utvecklingssamtal med dig själv. Du ställer många frågor och ger dig själv feedback. Hon brukar ge sig själv en boost med egen bekräftelse och tänker på vad hon har lyckats med.

2 Vad söker jag mer av?

Du sätter dig själv i ditt sammanhang. Här blickar du utåt och framåt. Vad längtar jag efter? Vad drivs jag av? Vad vill jag åstadkomma? Hur kan det göras idag på min arbetsplats? Vad kan jag inte uppnå?

3 Vägval

Här blir du konkret. Vill jag ha det som jag har det idag? Vill jag ha en förändring? Om jag vill ha det som idag gäller det att gilla läget. Anna Iwarsson säger att beslutet kan vara enkelt om allting känns bra. Då väljer du att fortsätta. Ibland kan det vara större beslut. Låt dem ta tid. Iwarsson tipsar om att här tala med andra, en partner, mentor, coach eller någon annan. Det kan vara svårt om det är en stor process. När Anna Iwarsson nu slutade på Friskis&Svettis tog det fyra månader att komma till beslutet att gå vidare från sitt jobb som generalsekreterare.
Som ledare ska du se till din egen personliga utveckling. Men du bidrar även till andras. I tidningen Chef berättat Iwarsson att hon införde omvalen på Friskis&Svettis. Med hjälp av det ser personalen också till att sin motivation hålls uppe och om arbetet fungerar på bästa sätt i deras liv.
Efter två år på Nackademin Yrkeshögskola och studier i Säljledning och Kvalificerad försäljning söker jag nya utmaningar. Hör gärna av dig om du har tips. Ring 070 813 43 04 mejla sophiebromster@gmail.com eller kontakta mig på twitter @sophiebromster
Här är ett inspirationskollage i min kalender

Kommentera gärna via din facebookinloggning eller använd funktionen nedan genom att klicka på kommentarer.