Vem är Sophie Brömster?

Varför bloggnamnet Sophies värld? Ja, likt Jostein Gaarders bok Sofies värld kommer du kunna följa min resa och min fördjupning i nya kunskaper. Här tillsammans med mig (Sophie) blir det en resa som fördjupar sig i psykologins värld.

Jag läser nämligen till psykolog vid Örebro Universitet sedan augusti 2015. Innan dess har bloggen hetat Säljledning och Kvalificerad försäljning efter utbildningen jag läste på Nackademin. Det allra första inlägget i bloggen berättar om varför jag fastnade för utbildningen i försäljning och ledarskap. Egentligen är det ganska likt varför jag vill bli psykolog. Men hur hänger det ihop?

Jo, det som intresserar mig är mötet mellan människor, kommunikation, att analysera situationer och problemlösning. Dessutom ger det en bra möjlighet att bidra till en positiv samhällsutveckling, vilket också är viktigt för mig. Att göra mitt bästa både i mitt liv och andras liv är viktigt för mig. Därför är ideellt engagemang också någonting som ligger mig nära om hjärtat. 

Engagemang i civilsamhället har gett mig ledarskapserfarenheter, kunskap i organisationsutveckling och mycket annat. Min bakgrund är framförallt i Svenska Celiakiungdomsförbundet där jag varit förbundsordförande och Ungdomens Nykterhetsförbund där jag har arbetat som politisk sekreterare och pressekreterare. Utöver detta har jag varit valberedning, utbildare, informatör, verksamhetsrevisor, mentorskoordinator och engagerat mig på andra sätt. Det finns många möjligheter att växa från ideellt engagemang och jag rekommenderar det varmt. 

Erfarenheterna från civilsamhället har också varit mycket användbara för mig i min roll som psykologkandidat och organisationskonsult på Psykologifabriken. Psykologifabriken arbetar med att göra psykologisk forskning användbar och tillgänglig genom workshops, insatser och informationsspridning. 

Här i Sophies värld kommer du kunna du läsa om ämnen kopplade till mitt arbete, mina studier och intressen. Inspiration finner jag på föreläsningar, i litteratur, på andra bloggar och i vardagen. Jag intervjuar också gärna intressanta och kunniga människor inom dessa områden. Är du en av dessa människor?

Vill du utbyta tankar och idéer? I så fall tycker jag mycket om svart te och ses gärna på en fika. Hör av dig! 

Mejl: sophie.bromster@gmail.com eller sophie@psykologifabriken.se
Du kan också ringa till 070 813 43 04 eller 019 100 666.

Kontakta mig gärna även via twitter @sophiebromster  eller LinkedIn.