Goda nyheter!

“Äntligen!” var min första tanke när jag läste Young Investors nyhetsbrev och såg att månadens gäst i Breakfast Club skulle vara från en tidning med bara positiva nyheter. Entreprenören Marielle Mendoza driver tillsammans med sin man Daniel  magasinet Good News Magazine. Hon berättade om hur visionen kom till, hur det är att jobba tillsammans i familjen och hur arbetet idag ser ut med att leverera goda nyheter.

Visionen föddes när Daniel Mendoza pendlade mellan Västerås och Stockholm. Varje morgon mötte han medresenärernas tomma blickar. Det var få som ville möta hans tillbaka, istället bläddrade de i någon tidning. De katastrofspäckade rubrikerna och eländet i artiklarna gjorde blickarna än mer tomma. Daniels idé kom till liv. Tänk om de kunde bläddra i en tidning om allt bra som händer i världen. Tänk om de kunde läsa ett magasin som inspirerar och sedan gå av tåget mer positiva.

Att se det positiva har alltid varit en del av Daniel Mendozas personlighet och genom magasinet blev det också till ett arbete. Från idé till färdigt magasin har det gått 10 år där både Daniel och Marielle undersökt intresse, funderat på upplägg och lärt sig mer om företagande. I år kommer Good News Magazine ut i fyra nummer och nästa år kommer det förhoppningsvis ut i sex. Nästa nummer lanseras på Fotografiska i Stockholm den 30 maj.

 Good News Magazines värdegrund är att de vill inspirera, informera och stimulera. De vill ge hopp och att när läsarna lägger i från sig magasinet ska de känna kraft. Genom att ge ut tidningen vill de bidra till en bättre värld och kanske är det så att läsarna får med kraft att agera för den världen. Det finns inga svårigheter att hitta material för tidningen. Det sker enormt mycket positivt i världen. Nu får redaktionen regelbundet in tips. Kanske bidrar även det till att vi läsare ser oss mer omkring och fokuserar på de bra initiativen och händelserna i vår omgivning.

Berättelsen om Good News Magazine är delvis om att brinna för något och kunna arbeta med det. Det är också en historia om att lyckas med att göra tvärt om. När andra tidningar slåss om läsarna genom de största varningarna på löpsedlarna lockar Good News Magazine med positiva nyheter. Det handlar också om möjligheten att se allt det bra som händer i världen. På så sätt kan Good News Magazine vara en bra förebild på flera sätt.

Hur ser det ut med förebilder inom försäljning? Det går vi in mer på i nästa inlägg nu på fredag.

Marielle Mendoza och Sophie Brömster

Kommentera gärna via din facebookinloggning eller använd funktionen nedan genom att klicka på kommentarer. Dela gärna med dig av andra positiva nyheter!